WHOA enquête voor belastingadviseurs en accountants

 

Beste Belastingadviseur of accountant,

Advocatenkantoor Vondenhoff werkt regelmatig met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) om bedrijven in problemen te saneren.

U zult het ook wel weten: 60.000 ondernemers in Nederland zijn in gebreke gebleven om hun coronaschulden af te betalen. Inmiddels hebben zij allen een brief van de Belastingdienst ontvangen waarin ze worden aangemaand en gesommeerd om binnen twee weken de volledig openstaande schuld ineens af te lossen. Dat is natuurlijk onmogelijk. Veel ondernemers zijn in paniek en weten niet hoe verder.

Toch is er een op maat gesneden oplossing om deze schulden door betaling van bijvoorbeeld 25% ineens af te lossen en zo van dit hoofdpijndossier verlost te worden. Dat is geregeld in de WHOA.

Het merkwaardige is echter, dat deze mogelijkheden nauwelijks in de praktijk worden gebruikt. Om meer inzicht te krijgen in de bekendheid en toepassing van deze wet op advies van belastingadviseurs en/of accountants hebben wij een enquête opgesteld. Met uw expertise en ervaring kan ik beter begrijpen hoe deze wet in de praktijk wordt toegepast en welke uitdagingen en kansen zich voordoen.

De enquête bestaat uit een aantal vragen over uw bekendheid met de WHOA, uw ervaringen met adviseren over WHOA-saneringen en uw mening over de impact en toekomst van deze wet. Wij stellen uw beantwoording zeer op prijs.

Het invullen van de enquête neemt slechts drie minuten in beslag. Uiteraard worden uw antwoorden vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.

Over de evaluatie van de enquête zullen wij te zijner tijd informeren.

Hartelijk dank voor uw deelname!

 

Met vriendelijke groet,

W.B.M. Vondenhoff
advocaat

Disclaimer: Uw antwoorden zullen vertrouwelijk worden behandeld door Vondenhoff Advocaten en alleen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.

Contactgegevens
Laat hier onder uw gegevens achter indien u geinformeerd wilt worden over de WHOA onderzoeksresultaten en/of cursusinformatie.

Schriftelijk uitleg ontvangen? Vul uw straat huisnummer en postcode plaats.